Método Essentis

"Programa de neurorehabilitación"

Terápiák és műhelyek

Oszteopátia

Oszteopátia

Az oszteopátia egy holisztikus manuál-terápia,a test önszabályozó képességének a homeosztázis helyreállítására.Bármilyen trauma ( fájdalom, betegség ) vezethet a mozgás korlátozottságához. Ha a test nem képes alkalmazkodni az új helyzethez, működési zavar lép fel, ami szervi elváltozást is okozhat. A test különböző területein dolgozva az oszteopata célja a normál működés visszaállítása.

több

Akupunktúra- A kínai gyógymód

Akupunktúra- A kínai gyógymód

Az akupunktúra egyike tradicionális Kínai Gyógyítás öt fő ágának. Az akupunktúra gyakran párhuzamosan használható más módszerekkel. Használható izom- vagy csontrendszeri, légzőszervi, emésztő- vagy idegrendszeri problémák esetén.

több

TheraSuit

TheraSuit

Egy „kosztüm”, amelyen rugalmas szalagok rendszere teszi lehetővé, hogy a viselő páciens mozgása a normálishoz a leginkább hasonlóan összehangolódjon.

több

Spider terápia

Spider terápia

A Spider egy állító eszköz kitűnő eredményekkel, mely otthoni környezetben is megvalósítható. Nagyon játékos munkaeszköz, lehetővé teszi, hogy a gyermek szabadon és biztonságosan mozogjon.

több

Elsődleges reflexek

Elsődleges reflexek leépítése

A reflexet automatikus mozgások, melyek már az újszülötteknél is vizsgálhatóak. A test válasza bizonyos külső és belső ingerekre. Megfelelő jelenlétük az idegrendszer fejlettségének és a helyes izomtónusnak a jele.

több

Fizikoterápia, neurológiai és motoros rendellenességek

Fizikoterápia, neurológiai és motoros rendellenességek

A fizikoterápián belül a neurológiai fizikoterápia arra hivatott, hogy az alkalmazott tecnkákkal a központi és periférikus idegrendszer zavarából adódó elváltozásokat kezelje. Az első felmérés után a terapeuta megállapítja, mely területetkkel kell foglalkozni és felállítja a célokat.

több

Entitat Tutelar Sant Jordi de Catalňnia - Ctra. Flor de Maig, km 2’8
08290 Cerdanyola del Vallčs (Spain)
info@metodoessentis.com (00 34) 935 952 432